Veel gestelde vragen

Is judo gezond ?

Ja, judo is gezond.  Judo is een sport waarbij niet alleen alle spieren worden aangesproken maar waarbij ook kracht en uithouding een grote rol spelen: de basis ingrediënten voor een gezonde geest en een gezond lichaam.
De trainers houden de emotionele en fysieke gezondheid van de judoka's nauwlettend in het oog en bespreken met de betrokkenen waar nodig.
Een gezonde sportbeleving is uiteraard niet enkel de verantwoordelijkheid van de trainers.  De judoka en de ouders spelen hierbij een minstens even grote rol.  Raadpleeg enkele documenten omtrent 'Gezond en Ethisch Sporten' via deze link :

Vanaf welke leeftijd kan je aansluiten ?

Bij Judo Club Zwijndrecht vzw kan je beginnen met judo vanaf 6 1/2 jaar.
Inschrijven kan op elk moment van het jaar.

Zijn er judo lessen voor sporters met beperkingen ?

Judo Club Zwijndrecht kan helaas geen lessen aanbieden voor sporters met beperkingen.  Wij hebben echter wel goede contacten met een nabijgelegen bevriende judo club die wel judolessen aanbiedt voor deze groep van judoka's.  Hiervoor verwijzen wij u graag door naar Judo Club Bazel.  Zij beschikken over trainers met de nodige diploma's en het nodige educatief ondersteunend materiaal.

Tot welke leeftijd kan je aansluiten ?

Bij Judo Club Zwijndrecht vzw is er geen maximum leeftijd.  Iedereen kan en mag judo beoefenen naar eigen mogelijkheden.
Eén belangrijke opmerking : luister naar je lichaam !  Je lichaam zal je wel laten merken wanneer het tijd is om het wat rusgtiger aan te doen.

Kunnen wij bij jullie terecht voor het aanschaffen van de gepaste judo kledij ?

Je kan bij Judo Club Zwijndrecht vzw judopakken aankopen.  Wij hebben een kleine voorraad in verschillende maten.  Deze pakken zijn van goede kwaliteit voor recreatief judo en voor de eerste deelnames aan jeugdcompetities.
Competitie judopakken voor gevorderden (volwassenen) kunnen bij ons besteld worden.
Alle judopakken worden aangeboden aan zeer competitieve prijzen.

Wat bij een judo ongeval ?

Wanneer je tijdens de training of op competitie een kwetsuur oploopt waarvoor je een dokter moet raadplegen, dan moet er meteen een ongevalaangifte van Ethias worden ingevuld.  Er dient dan een bepaalde procedure gevolgd te worden.  Hierover vind je meer uitleg op onze 'Documenten' pagina.

Is deelname aan competitie verplicht ?

Neen, dit is niet verplicht.
De judoka's worden door de trainers continue geëvalueerd op hun technieken en inzet tijdens de trainingen.  Op basis hiervan zullen bepaalde judoka's extra aangespoord worden om deel te nemen aan specifieke trainingen en competities maar het is nooit een verplichting.  Voor de jeugd wordt deelname aan een competitie steeds op voorhand besproken met de ouders.

Er is dus ook plaats in onze club voor de recreatieve judoka's.

Hoeveel kost het ?

Het lidmaatschap bestaat uit 2 delen:

1. De jaarlijkse vergunning : de prijs hiervan varieert naargelang de leeftijd.  Een vergunning is geldig voor 1 jaar en begint op de eerste van de maand van je aansluiting.  Dit bedrag wordt integraal doorgestort naar de Vlaamse Judo Federatie die tevens de verplichte verzekering voor deze periode zal afsluiten bij Ethias.
  2. Het jaarlijkse lidgeld : dit is een forfaitair bedrag voor een gans jaar en is eveneens afhankelijk van de leeftijd.  Voor het exacte bedrag neem je best even contact op met één van onze medewerkers tijdens de trainingen (trainers of oudercomité).

Houders van een geldigeZ-Pas, betalen op vertoon van hun Z-Pas en Z-Pasnummer slechts 25% van het lidmaatschap.

Alle betalingen gebeuren via bankoverscrhijving.  Wij aanvaarden geen cash geld voor de betaling van het lidmaatschap.

Eerst proberen ?

Ja, dat kan.  Volg 1 maand gratis judolessen.  Daarna beslis je of je inschrijft of niet.  Enkel het on-line 'Start 2 Judo' formulier invullen en je kan beginnen.

Geen antwoord op uw vraag gevonden hieronder ?  Stel uw vraag via ons contactformulier onderaan deze pagina.

Aparte trainingen per gewicht, leeftijd, jongens en meisjes ?

De trainingen zijn niet apart per gewichtscategorie.  Ook zijn er geen aparte trainingen voor jongens en meisjes.  Er is wel een beperkte opsplitsing per leeftijd en graad.  De exacte uurregeling vind je terug op onze 'Home' pagina of je kan terecht bij één van onze medewerkers tijdens de trainingen.

Andere activiteiten ?

Op sportief vlak bieden wij naast de reguliere trainingen ook nog o.a. een kerststage, een sportief weekend en een samenwerkingsverband met een bevriende judo club aan.  Tevens is er de mogelijkheid om onder begeleiding deel te nemen aan competities en speciale trainingen (bijvoorbeeld provinciale jeugdtraining).  Uiteraard zijn deze laatste 2 enkel voor gevorderde jeugd judoka's.

Met dank aan onze gewaardeerde sponsors

Judo Club Zwijndrecht vzw (Aangesloten bij VJF - Clubnummer 1066)

Maatschappelijke zetel : Dorp West 74, 2070 Zwijndrecht

DOJO : Gemeentelijke Sporthal "Den Draver", Fortlaan 10, 2070 Zwijndrecht