F.A.Q.

Vanaf welke leeftijd ?

Bij Judo Club Zwijndrecht vzw kan je beginnen met judo vanaf 6 1/2 jaar.

Inschrijven kan op elk moment van het jaar.

Tot welke leeftijd ?

Bij Judo Club Zwijndrecht vzw is er geen maximum leeftijd. Iedereen kan en mag judo beoefenen naar eigen mogelijkheden.

Zijn er judolessen voor sporters met beperkingen ?

Judo Club Zwijndrecht kan helaas geen lessen aanbieden voor sporters met beperkingen. Wij hebben echter wel goede contacten met een nabijgelegen bevriende judo club die wel judolessen aanbiedt voor deze groep van judoka's. Hiervoor verwijzen wij u graag door naar Judo Club Bazel. Zij beschikken over trainers met de nodige diploma's en het nodige educatief ondersteunend materiaal.

Judo kledij kopen ?

Je kan bij Judo Club Zwijndrecht vzw judopakken aankopen. Wij hebben een kleine voorraad in verschillende maten. Deze pakken zijn van goede kwaliteit voor recreatief judo en voor de eerste deelnames aan jeugdcompetities.

Competitie judopakken voor gevorderden (volwassenen) kunnen bij ons besteld worden.

Alle judopakken worden aangeboden aan zeer competitieve prijzen.

Wat bij een judo ongeval ?

Wanneer je tijdens de training of op competitie een kwetsuur oploopt waarvoor je een dokter moet raadplegen, dan moet er meteen een ongevalaangifte van Ethias worden ingevuld. Er dient dan een bepaalde procedure gevolgd te worden. Hierover vind je meer uitleg op onze 'Info & Download' pagina.

Deelname aan competitie verplicht ?

Neen, dit is niet verplicht.

De judoka's worden door de trainers continue geëvalueerd op hun technieken en inzet tijdens de trainingen. Op basis hiervan zullen bepaalde judoka's extra aangespoord worden om deel te nemen aan specifieke trainingen en competities maar het is nooit een verplichting. Voor de jeugd wordt deelname aan een competitie steeds op voorhand besproken met de ouders.

Er is dus ook plaats in onze club voor de recreatieve judoka's.

Hoeveel kost het ?

Het lidmaatschap bestaat uit 2 delen:

De jaarlijkse verzekering : dit kost € 38,00 per jaar en is geldig voor 1 jaar en begint op de eerste van de maand van je aansluiting. Dit bedrag wordt integraal doorgestort naar de Vlaamse Judo Federatie die tevens de verplichte verzekering voor deze periode zal afsluiten bij Ethias.

Het jaarlijkse lidgeld : dit is een forfaitair bedrag voor een gans jaar en is afhankelijk van de leeftijdscategorie waarbij men traint. Voor het exacte bedrag neem je best even contact op met één van onze medewerkers tijdens de trainingen (trainers of oudercomité).

Eerst proberen ?

Ja, dat kan. Voor dat je inschrijft kan je gratis deelnemen aan 4 initiatielessen. Enkel een formulier invullen en je kan beginnen. Meer informatie hieromtrent vind je op onze 'Info & Download' pagina.

Aparte trainingen per gewicht, leeftijd, jongens en meisjes ?

De trainingen zijn niet apart per gewichtscategorie. Ook zijn er geen aparte trainingen voor jongens en meisjes. Er is wel een beperkte opsplitsing per leeftijd en graad. Voor de exacte uurregeling kan je terecht op onze 'Trainingen' pagina of bij één van onze medewerkers tijdens de trainingen (trainers of oudercomité).

Andere activiteiten ?

Op sportief vlak bieden wij naast de reguliere trainingen ook nog o.a. een kerststage, een sportief weekend en een samenwerkingsverband met een bevriende judo club aan. Tevens is er de mogelijkheid om onder begeleiding deel te nemen aan competities en speciale trainingen (bijvoorbeeld provinciale jeugdtraining). Uiteraard zijn deze laatste 2 enkel voor gevorderde jeugd judoka's.

Naast het sportieve is er ook nog het jaarlijkse bezoek van Sinterklaas, een halloweenparty voor de jeugd en een wisselend eetfestijn (BBQ, koude schotel, spaghettiavond, ...)

Judo Club Zwijndrecht vzw

Dorp West 74 - 2070 Zwijndrecht